image
image
image
image

Åk på safari

Svenskar älskar vår små älgsafari, för det är det vi kallar det. Vi åker iväg med bilen, in i skogen och letar upp skogens konung som är just älgen. Älgen är vårt största hovdjur i Sverige och vi har ganska gott om dem. Men det finns många som drömmer om att få åka till ett annat land på en safariresa, vi talar självklart om Afrika.
Vi har ett spännande skogsliv i Sverige och den största europeiska katten lever i våra skogar. Vi har älg, lo, järv, varg och björn, men det är ungefär det vi har och söker vi ett mer spännande vilda djurliv så är det helt klart en safari i Afrika som lockar. Safariresor är ofta väldigt givande för de resande och exempel på djur som man kan se är:

  • Giraffer, de ståtliga djuren med de långa halsarna som de behöver för att nå sin mat är något som många vill se minste en gång i sitt liv.
  • Kattdjur finns det gott om och just lejon och jaguar är bara några av dessa fantastiska kattdjur som finns i Afrika.
  • Noshörningar anses vara ett av de farligaste djuren i världen, direkt efter flodhästen. Om ni har tur kan ni se båda dessa på en safari i Kenya.
  • Elefanter är inte för cirkusen, de ska vara fria och ståtliga i naturen, att se dessa vilda djur i naturen och i sitt naturliga habitat är en upplevelse man sent glömmer.
  • Fåglar är fantastiska djur och åsidosätts ofta, gamen och flamingon är helt klart fåglar som är intressanta av många anledningar.