image
image
image
image

En fisketur i vildmarken

Att fiska är helt klart ett sätt att komma ut i vildmarken, det är ett utmärkt sätt att komma i direkt kontakt med naturen och avslappnat kasta ut linan för att fånga fisk. Att åka utomlands eller att stanna i Sverige för fiske spelar egentligen ingen roll då det finns gott om bra insjöar och hav runt om i världen. Men är man däremot intresserad av en viss sorts fiske så är det helt klart styrt av vart man befinner sig. Det viktiga då är att man är på rätt plats och med rätt utrustning.


Att ha fiske som intresse innebär ofta att man är en naturmänniska som älskar att vistas i vildmarken. Det är då ett bra tillfälle att åka ut på sommaren och fiska i sin favorit insjö. Det kan dock handla om riktig hobbyfiskning och att man ser det mer som en sport, då finns det mängder av fisketävlingar att delta i, både i Sverige och i utlandet. Är man dock intresserad av att bara åka ut i goda vänners lag och kasta ut linan så är det perfekt att göra det här i Sverige.

Fiska utomlands

Det är inget som säger att man måste åka utomlands för att hitta bra platser att fiska på, men är man ute efter speciella fisksorter och olika sätt att fiska på så är det alltid ett bra alternativ.  Många i Sverige köper sin flätlina från Dittdrag och tar sina spön och åker till Norge för att fiska de riktigt feta och fina fiskarna. Lax och röding är bara några av de fiskar som det norska vattnet erbjuder.  Det må vara kallt i Norge likt det är i Sverige men det är ändå här man får ett riktigt fiskeventyr. Om man tar sig upp mot Norges kust kan man också fånga torsk och med gott samvete då beståndet är starkt.