image
image
image
image

Utrustning till årets jaktsäsong

Vad är bra att veta när du går in i jaktsäsongen och letar utrustning på nätet? Bland annat det kan vara värt att kunna ladda telefonen under dagen i bilen, samt att det finns annonser om jaktkläder som inte är vad de verkar alltid.

Under hösten drar jaktsäsongen igång på allvar, då kan det vara bra att ha den utrustning som krävs för att kunna vara ute längre perioder med sitt jaktlag. Om du sover i din bil kan det vara smart att ctek laddare för att kunna ladda mobilen – så du kan nå både jaktkamrater och familjen hemma. Men dessutom en hel del annat.

Jakt och vildmark – den utrustningen behöver du

jakt skogNär du är jägare och ska ut till skogs för att jaga till exempel älg behöver du varma jaktkläder, gevär och jaktkniv, hundpejl och inte minst kikarsikten. I en artikel i Svensk Jakt går det dock att läsa om hur Facebook-grupper inriktade på köp och sälj av just jägarprylar gång på gång blir varnade och nedstängda av Facebook:

”Annonser för jaktkläder och hundpejlar censureras. Uppmaningar till sabotage och hot mot jägare får ligga kvar.” – Svensk Jakt

Frågan är om det kommer fortsätta att köpa och sälja utrustning på den sidan, eller om jägare får hitta andra platser att shoppa sina tillbehör på?

Jaktmotståndare och sabotage

Det finns en hel del sabotage mot just jägare, och nyligen gick det att läsa Sveriges Radio P4 Jönköping om hur en man häktats efter att han misstänkts ha försökt förstöra ett jakttorn. Även i Jaktjournalen skrivs det om det omfattande sabotaget och skadegörelsen mot flertalet jakttorn i Småland.